Αυτό είναι το τεύχος 131 της εφημερίδας μας "ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος" με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Για να τη διαβάσετε όπως κυκλοφορεί τυπωμένη πατήστε ΕΔΩ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Η.Σ.Α.Π

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού του Σωματείου μας, σας καλούμε στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 09/30 το πρωί στον ημιώροφο του ξενοδόχειου <<ΤΙΤΑΝΙΑ>>, Πανεπιστημίου 52, με τα παρακάτω θέματα ημέρισιας διάταξης .

1.       Διοικητική Λογοδόσια

2.       Οικονομική Ταμειακή Λογοδοσία

3.       Οικονομική Ταμειακή Λογοδοσία για τις  πολιτιστικές Εκδηλώσεις (Εκδρομές)

4.       Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

5.       Προύπολογισμός 2017

6.       Ενημέρωση της Γενικής Συνέλευσης από τα μέλη του Διοικητικού και της Ελεγκιτικής Επιτροπής για την δράση του Σωματείου

7.       Συζήτηση για την Διοικητική και Ταμειακή Λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκιτικής Επιτροπής

8.       Ψηφοφορία για τα θέματα 1-2-3-4-5

9.       Έγκριση Ψηφίσματος

 

Συναδελφίσσες – Συνάδελφοι

Η παρούσια και η συμμετοχή όλων των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ στην Γενική Συνέλευση είναι καθήκον και υποχρέωση.

Την ημέρα της Γενικής  Συνέλευσης του Σωματείου μας δεν θα πρέπει να λείψει κανείς από το προσκλητήριο.

 

Συναδελφίσσα – Συνάδελφε συνταξιούχε των ΗΣΑΠ

Μην ξεχνάς ότι με την παρουσία σου και την συμμετοχή σου στην Γενική Συνέλευση και στις εκλογές που θα ακολουθήσουν δίνεις δύναμη στο Σωματείο μας.

Δίνεις δύναμη στην Διοίκηση του Σωματείου μας για να μπορεί να προβάλλει και να διεκδικεί τα σοβαρά προβλημάτα που απασχολούν όλους τους συνταξιούχους των ΗΣΑΠ, χωρίς καμμία εξαίρεση.

Εάν το Σωματείο των Συνταξιούχων των ΗΣΑΠ είναι σήμερα ένα από τα πιό δυναμικά και μαζικά Σωματεία αυτό οφείλεται σε όλους εσάς.

Εσάς που σε κάθε κάλεσμα της Διοίκησης δίνετε το αγωνιστικό παρών.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ <<ΤΙΤΑΝΙΑ>>

Με Εντολή του Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος….. Ευθύμιος Ρουσιάς

Ο Γενικός Γραμματέας…. Νικόλαος Μητροκώτσας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2017 είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Παραδοσιακά, ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών και ακτιβιστές διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους για βελτίωση της θέσης των γυναικών, καθώς και να εορτάσουν τις νίκες και τα επιτεύγματα του κινήματος.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ξεκίνησε ως ένας εορτασμός στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ρωσίας, καθώς και του πρώην σοβιετικού μπλοκ. Σήμερα, σε πολλές περιοχές, η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία για τους άνδρες να εκφράσουν την αγάπη τους για τις γυναίκες όπως συμβαίνει και με τη γιορτή της μητέρας και την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου.

Σε άλλες περιοχές, ωστόσο, παραμένει ισχυρή η αρχική πολιτική σημασία της ημέρας για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών. Ο εορτασμός, ύστερα από πολύχρονη καθυστέρηση καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Clara Zetkin κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Διεθνούς ενώ εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.

H ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου 1857: Οι γυναίκες πού δούλευαν στα εργοστάσια υφαντουργίας και ιματισμού (οι ονομαζόμενες "εργάτριες ρούχων") στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία. Αγωνίζονταν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και στο χαμηλό μισθό. Η αστυνομία επιτέθηκε στις διαδηλώτριες και τις διασκόρπισε.

Δύο χρόνια αργότερα, πάλι το Μάρτιο, αυτές οι γυναίκες οργάνωσαν την πρώτη εργατική ένωση προσπαθώντας να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και να κερδίσουν μερικά βασικά ικαιώματα στο χώρο εργασίας τους. Στις 8 Μαρτίου 1908: 15.000 γυναίκες παρέλασαν μέσα από την Νέα Υόρκη απαιτώντας λιγότερες εργατοώρες, καλύτερο μισθό, δικαίωμα ψήφου και να σταματήσουν να απασχολούνται παιδιά σαν εργάτες.

Υιοθέτησαν το σύνθημα "Ψωμί και τριαντάφυλλα" (Bread and Roses), με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Βράβευση αριστούχων μαθητών - φοιτητών

Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στις 11:00 π.μ στα γραφεία του Σωματείου μας στον Πειραιά , πλατεία Λουδοβίκου 1, 1ος όροφος (γραφεία 19-20-21) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα για τα 148 χρόνια ΣΑΠ – ΕΗΣ – ΗΣΑΠ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Σωματείο μας θα βραβεύσει τα παιδιά των συνταξιούχων που αρίστευσαν στις σπουδές τους το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

Θα ακολουθήσει κέρασμα και ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου…

Σίγουρα έχετε πάρει όλοι το ημερολόγιο του Σωματείου μας για το 2017.

Αν δεν το έχετε πάρει ακόμα, για κάποιο λόγο, ζητήστε το από τα μέλη τη Διοίκησης…

  • Δείτε τα ΕΔΩ και ΕΔΩ σε αρχείο pdf όπως ακριβώς κυκλοφορούν τυπωμένα.

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος». Ζωντανός και αποκαλυπτικός, όπως πάντα αποτελεί το κόσμημα στη δράση του Σωματείου μας.

Γι’ αυτό και η Διοίκηση φροντίζει να είναι ζωντανός κι επίκαιρός σε κάθε φύλλο του. Σταθερά πια 16σέλιδη η εφημερίδα μας, μπορείτε να τη διαβάστε πρώτοι, πατώντας ΕΔΩ.

Σε λίγο θα είναι στα σπίτια όλων των συναδέλφων…

 

Ανακοίνωση

 

Προς όλα τα μέλη του Σωματείου Συνταξίουχων ΗΣΑΠ

 

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Στις 15 Φεβρούαριου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10/30 το πρωί στο ξενοδοχείο <<ΤΙΤΑΝΙΑ>> Πανεπιστημίου 52 υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξίουχων Ελλάδας και με την συμμετοχή όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, θα γίνει Ημέριδα Ενημέρωσης για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό από τους.

-  Μιλτιάδη Νεκτάριο Αναπληρώτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

-  Πλάτωνα Τήνιο Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς

-  Γεώργιο Συμεώνιδη Υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς

        

Στην Ημερίδα εχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Μετά την ενημέρωση θα επακολούθηση συζήτηση.

Η παρούσια όλων μας είναι απαραίτητη.

Με εντολή Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                  Ευθύμιος Ρουσιάς

Ο Γενικός Γραμματέας                                Νικόλαος Μητροκώτσας