ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Στις 4 Οκτώβρη η Ετήσια Γιορτή μας

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η ημερήσια εκδρομή, γιορτή του Σωματείου μας, μια γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο από το 1995 προς τιμή του Αγίου Ιεροθέου, πρώτου Επισκόπου Αθηνών, προστάτη του Σωματείου μας.

Η εκδρομή θα γίνει στην Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Παναρίτη στην περιοχή του Ναυπλίου.

Θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ της υγείας όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους καθώς και τρισάγιο για ολους τους συναδέλφους που εχουν φύγει από κοντά μας.

Φεύγοντας από το Μοναστήρι, θα καταλήξουμε έξω από τις Μυκήνες στο κέντρο Αγαμέμνων για φαγητό και χορό, θα ακολουθήσει καφές στην παραλία Ναυπλίου και αργά το βράδυ επιστροφή στην Αθήνα.

Συναδέλφισσες-Συναδέλφοι,

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συνταξιούχοι εδώ και 6 χρόνια υποφέρουν από οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, όμως τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιβάλλεται να σφυρηλατηθούν οι σχέσεις μεταξύ μας και να ειμάστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον για να μην μας φέρει τούμπα και κλονίσει το ηθικόν μας η παρατετάμενη οικονόμικη και όχι μόνο κρίση.

Για τους λόγους αυτούς, καλό και σωστό θα είναι να έχουμε μεγαλύτερη συμμετόχη στα δρώμενα του Σωματείου.

Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας στις 4 Οκτώβρη για να περάσουμε μια μέρα μακριά απ τις καθημερινές έγνοιες.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στην Έφορο του Σωματείου Φωτεινή Κουλοβασιλοπούλου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες που είναι ανοικτά τα γραφεία του Σωματείου μας.

Τιμή Εισιτηρίου 12.00 ευρώ.

Χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τυπογραφείου και η εφημερίδα του Σωματείου μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, πήρε το δρόμο της για το πιεστήριο…

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, από Δευτέρα θα αρχίσει να μοιράζεται, ενώ στα σπίτια των συναδέλφων θα είναι την επόμενη εβδομάδα…

Δείτε πρώτοι, πατώντας ΕΔΩ την νέα εφημερίδα μας, τ. 127, που καλύπτει τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο…

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία του Σωματείου θα παραμείνουν κλειστά από 18 Ιουλίου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου.

Θα είμαστε πάλι κοντά σας από την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Για όποιο θέμα σας προκύψει μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε στον αριθμό 6974114720.

Καλές διακοπές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηροδρόμου», της διμηνιαίας εφημερίδας του Σωματείου μας, κυκλοφορεί με 24 σελίδες! Το μάξιμουμ στο οποίο είχαμε σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια ήταν το 16σέλιδο. Όμως η ύλη ήταν πολλή… Και πολύ μεγάλο θέμα η τελευταία Γενική μας Συνέλευση.

Αποφασίσαμε πως άξιζε να μπουν όλες οι τοποθετήσεις και οι χαιρετισμοί και για πρώτη φορά αναλυτικά η οικονομική διαχείριση του Σωματείου μας, ανά τρίμηνο. Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον λογιστή μας για την αναλυτική και εύτακτη παρουσίαση των πινάκων που δημοσιεύουμε.

Στο νέο φύλλο του μπορείτε ακόμα να βρείτε πολύ και ενδιαφέρουσα ύλη από την πλούσια δράση του Σωματείου μας καθώς και πλούσια αρθρογραφία των συναδέλφων μας.

  • Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να τη διαβάστε πρώτοι, όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει σε λίγο, τυπωμένη…

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Εργασίας το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο προβλέπει ανατροπές και αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης και σύνταξης. Μαζί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατατέθηκαν προς δημόσια διαβούλευση και οι ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των εισοδημάτων, καθώς και των τυχερών παχνιδιών.

Το αφορολόγητο ορίζεται στις 9.091 ευρώ από 9.550 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ οι φορολογικοί συντελεστές κλιμακώνονται από το το 22% για τις πρώτες 20.000 ευρώ εισοδήματος και φθάνει μέχρι το 45% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές, μισωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα από 9.100 έως και 27.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο από 8 έως και 176 ευρώ Μειώσεις φόρου από 76 έως και 399 ευρώ θα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχουι με εισοδήματα από 28.000 έως και 43.000 ευρώ, ενώ μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα υψηλότερα των 43.000 ευρώ.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα έως 32.000 ευρώ προβλέπονται ελαφρύνσεις έως και 764 ευρώ, αλλά κλιμακωτές επιβαρύνσεις για υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια. Σημαντικές θα είναι οι επιβαρύνσεις για όσους εισπράττουν εισοδήματα από μερίσματα ή από ενοίκια.

Ειδικότερα, προβλέπεται αύξηση της αυτοτελούς φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15% ενώ οι συντελεστές φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια αυξάνονται από 11% σε 15% για όσους εισπράττουν εισοδήματα έως 12.000 ευρώ ενώ όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 12.001 ευρώ έως και 35.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 35%.

Για εισοδήματα από ενοίκια άνω των 35.000 ευρώ προβλέπεται η επιβολή συντελεστή 45%.

Εισόδημα (Μισθοί, Συντάξεις, Επιχ. Δραστηριότητα)

Φορ. Συντελεστής 0 - 20.000 22%

20.001 - 30.000 29%

30.001 - 40.000 37%

40.001 – 45%

Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα, υπολογίζεται με την ακόλουθη κλίμακα:

Εισόδημα Εισφ. Αλληλεγγύης 0 – 12.000 0%

12.001 - 20.000 2,2%

20.001 - 30.000 5,00%

30.001 - 40.000 6,50%

40.001 - 65.000 7,50%

65.001 - 220.000 9,00%

>220.000 10,00%

Η εθνική σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ μηνιαίως εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και βαίνει μειούμενη κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται. Τα 15 έτη ασφάλισης αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της. Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο ΕΔΩ. Είναι μόλις 222 σελίδες, αν έχετε κουράγιο να το διαβάσετε...

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αφορμή την προώθηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προς ψήφιση στη Βουλή. Η απάντηση, λοιπόν, των συνδικάτων στον «ασφαλιστικό και φορολογικό οδοστρωτήρα» ήταν η αναμενόμενη: 48ωρη απεργία, Παρασκευή και Σάββατο 6-7 Μαΐου, κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, 8 Μαΐου, οπότε θα εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά. ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε απεργιακό συλλαλητήριο, την Παρασκευή στις 12.00, στην πλ. Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Συγκέντρωση και στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, πάλι από ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία, στο Σύνταγμα. Παράλληλα, απευθύνουν νέο κάλεσμα σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 18.00 την Κυριακή στο Σύνταγμα, με στόχο την αποτροπή της ψήφισης του νομοσχεδίου που προβλέπει «νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης είτε μέσω της άμεσης φορολογίας», όπως υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ.

Διατηρείται στον προγραμματισμό το συλλαλητήριο το πρωί της Κυριακής (10.00, πλ. Κλαυθμώνος) για την Πρωτομαγιά.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». Στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζει συλλαλητήριο για την Κυριακή, στις 11.00, έξω από το Εργατικό Κέντρο. Με τρεις συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ: Παρασκευή στις 11.00 στην Ομόνοια, Σάββατο στις 18.00 στο ίδιο σημείο και Κυριακή στις 10.30 στο Σύνταγμα. «Εφτασε η ώρα της μάχης», τονίζει το ΠΑΜΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους «να νεκρώσουν τα πάντα».

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα έχει παναγροτικό-παλλαϊκό χαρακτήρα, καθώς συμμετοχή έχουν ανακοινώσει αγρότες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων (προσυγκέντρωση των αγροτών στις 17.00 στην πλ. Καραϊσκάκη). Συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία και λοιπά δημοτικά κτίρια. Λόγω των προβλημάτων στην αποκομιδή απορριμμάτων, δήμοι της χώρας αναμένεται να απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην αποθέτουν σκουπίδια στους κάδους.

Σε 48ωρη απεργία προχώρησε από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα μείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή.

Από τις 06.00 την Παρασκευή ώς τις 06.00 το πρωί της Κυριακής θα διαρκέσει η απεργία των δημοσιογράφων, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ. Δεν θα μεταδίδονται ειδήσεις, με μοναδικές εξαιρέσεις 15λεπτα απεργιακά δελτία από τα ραδιόφωνα στις 13.15-13.30 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20.00-20.15.

Νεκρώνουν οι συγκοινωνίες Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει ώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η πρωτεύουσα, καθώς όλα τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία. Την Κυριακή τα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν κανονικά, αλλά οι συρμοί του μετρό θα σταματούν στον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω απεργίας στον προαστιακό. Ακινητοποιημένα για 48 ώρες θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ. Την Κυριακή, λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν μεταξύ 09.00 και 21.00 (η απόσυρση των οχημάτων θα ξεκινήσει από τις 20.00). Ακινητοποιούνται τα τρένα ώς τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η απεργία των εργαζομένων του ΟΣΕ αφορά και το δίκτυο του προαστιακού. Κανονικά θα γίνουν όλα τα αεροπορικά δρομολόγια, γιατί με βάση τους διεθνείς κανονισμούς αεροναυτιλίας η αναγγελία της απεργίας πρέπει να γίνει 48 ώρες πριν από την κήρυξή της.

Κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 06.00 της Παρασκευής έως και τις 06.00 της Τρίτης, ενώ «νεκρώνουν» όλα τα εμπορικά λιμάνια της χώρας για τρεις μέρες: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Η ΠΝΟ κήρυξε τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, ενσωματώνοντας σε αυτήν και την 24ωρη που είχε κηρύξει για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Στις 12.00, την Παρασκευή, οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο.

Από το site της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ