Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής και στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος των πολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης.

  • Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη της ΓΣΕΕ για την εργατική πρωτομαγιά

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ εύχονται σε όλες τις συναδέλφισσες και σε όλους τους συναδέλφους Καλό Πάσχα.

Τους ενημερώνουν δε ότι τα γραφεία του Σωματείου θα παραμείνουν κλειστά από την Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου μέχρι την Τρίτη της Διακαινησίμου 3 Μαίου 2016.

Θα είμαστε μαζί σας από την Τετάρτη 4 Μαίου.

Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση η νέα εφημερίδα του Σωματείου μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος τ. 125 με πρώτο θέμα την υπενθύμιση για τη Γενική μας Συνέλευση που έχουμε μπροστά μας, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ της Τετάρτη 14 Απριλίου 2016, ώρα 9:30 και πολύ άλλη πλούσια ύλη.

Για να τη διαβάσετε πρώτοι, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ και το αρχείο pdf θα ανοίξει μπροστά σας…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΤΗΣΙΑΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του καταστατικού μας, σας  καλούμε στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα γίνει την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 09/30 το πρωί στον ημιώροφο του ξενοδοχείου <<ΤΙΤΑΝΙΑ>>, Πανεπιστημίου 52, με τα παρακάτω θέματα ημερησιας διάταξης …..

1.      Διοικητίκη Λογοδοσία

2.      Οικονομική Ταμειακή Λογοδοσία

3.      Οικονομική Ταμειακή για τις Πολιτικές Εκδηλώσεις ( Εκδρομές )

4.      Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

5.      Προυπολογισμός  έτους 2016

6.      Ενημερώση της Γενικής Συνέλευσης από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για την δράση του Σωματείου.

7.      Συζήτηση για τη Διοικητική και Ταμειακή Λογοδοσία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

8.      Ψηφοφόρια για τα θέματα 1-2-3-4-5

9.      Έγκριση Ψηφίσματος.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η παρουσία και η συμμετοχή ολων των συνταξιούχων των ΗΣΑΠ στην Γενική Συνέλευση είναι καθήκον και υποχρεώση.

Την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας δεν θα πρέπει να λείψει κανείς από το προσκλητήριο.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε συνταξιούχε των ΗΣΑΠ

Μην ξεχνάς ότι με την παρουσία σου και την συμμετοχή σου στην Γενική Συνέλευση  δίνεις δύναμη στο Σωματείο μας.

Δίνεις δύναμη στην Διοίκηση του Σωματείου μας για να μπορεί να προβάλλει και να διεκδικεί τα σοβαρα προβλήματα που απασχολούν ολους τους συνταξιούχους των ΗΣΑΠ, χωρίς καμμια  εξαίρεση.

Εάν το Σωματείο των Συνταξιούχων των ΗΣΑΠ είναι σήμερα ένα από τα πιο δυναμικά και μαζικά Σωματεία αυτό οφείλεται σε όλους εσάς.

Εσάς που σε κάθε κάλεσμα της Διοίκησης δίνετε το αγωνιστικό παρών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ <<ΤΙΤΑΝΙΑ>>

Αθηνα  10 Μαρτίου 2016

 

Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Ευθύμιος Ρουσιάς                                              Νικόλαος Μητροκώτσας

Ο πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ κ. Νίκος Μουλίνος στο βήμα της εκδήλωσης μας είχε τα καλύτερα λόγια να πει για την προσπάθεια μας στην έκδοση της εφημερίδας μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Τα λόγια του χαλυβδώνουν τη θέληση μας να γίνουμε καλύτεροι…

Τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου μας, Θύμιος Ρουσιάς, όσο και ο πρόεδρος του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, Μανώλης Φωτόπουλος, στάθηκαν με πολύ αγάπη στο ζήτημα… Μίλησαν για τις εμπειρίες τους, όπως και ο δημοσιογράφος, Νίκος Θεοδωράκης που έχει την επιμέλεια της. Η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου ήταν κατάμεστη…

Παρακουλούθησαν με πολύ προσοχή την εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ και στη συνεχεια χειροκρότησαν τα παιδιά του Γυμνασίου, Λυκείου, αλλά και τους φοιτητές των παιδιών ή εγγονιών τους που αρίστευσαν τη χρονιά 2014 – 2015.

  • Περισσότερα θα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ που ετοιμάζεται σε λίγο…

Και Βράβευση αριστούχων μαθητών – φοιτητών

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 11:00 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου μας στον Πειραιά, Πλατεία Λουδοβίκου 1, 1ος όροφος (γραφεία 19-20-21) θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια της εφημερίδας μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Σωματείο θα βραβεύσει τα παιδιά συνταξιούχων που αρίστευσαν στις σπουδές τους το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015.

Θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση και ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Ολόκληρο το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) την Πέμπτη 10/03/2016. H στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Έτσι, το Μετρό (γραμμές 2, 3) και ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1) θα κυκλοφορήσουν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, «χωρίς προαπαιτούμενα από την πλευρά της διοίκησης». «Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των Δημόσιων Συγκοινωνιών και ο επιβάτης να απολαμβάνει ασφαλείς μεταφορές με φθηνό εισιτήριο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

  • Πηγή: www.lifo.gr