Και Βράβευση αριστούχων μαθητών – φοιτητών

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 11:00 το πρωί στα γραφεία του Σωματείου μας στον Πειραιά, Πλατεία Λουδοβίκου 1, 1ος όροφος (γραφεία 19-20-21) θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια της εφημερίδας μας ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το Σωματείο θα βραβεύσει τα παιδιά συνταξιούχων που αρίστευσαν στις σπουδές τους το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015.

Θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση και ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. Ολόκληρο το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα έχει ως εξής:

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) την Πέμπτη 10/03/2016. H στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Έτσι, το Μετρό (γραμμές 2, 3) και ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1) θα κυκλοφορήσουν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, «χωρίς προαπαιτούμενα από την πλευρά της διοίκησης». «Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των Δημόσιων Συγκοινωνιών και ο επιβάτης να απολαμβάνει ασφαλείς μεταφορές με φθηνό εισιτήριο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

  • Πηγή: www.lifo.gr

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ καλεί τα μέλη που ζουν στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το καταστροφικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο μόνος δρόμος είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στις 3 μ.μ.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη αργία.

Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων. Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

  • ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr

Ολοκληρώθηκε και στάλθηκε στο πιεστήριο για εκτύπωση η εφημερίδα μας «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ Σιδηρόδρομος» τ. 124 με πολύ και επίκαιρη ύλη που αφορά όλους τους συναδέλφους.

Σε λίγο αναμένεται να είναι στα σπίτι όλων των συναδέλφων, ωστόσο μέχρι τότε μπορείτε, πατώντας ΕΔΩ να τη διαβάσετε όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει στο χαρτί. Εναρμονίζεται έτσι η εφημερίδα στο χαρτί και στο διαδίκτυο…


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Τα νέα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά μέτρα που έρχονται είναι η ταφόπλακα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί τους σύμμαχοι και η ΤΡΟΪΚΑ έχουν αποφασίσει να μας τελειώσουν. Με τον νέο νόμο γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων και συνταξιούχων. Ετοιμάζουν σε όλο το λαό μαύρα γηρατειά με επιδόματα πείνας και περίθαλψη ράντζου σε νοσοκομεία αποθήκες.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τη ζωή μας.
Δεν πρέπει να παραδώσουμε την κοινωνική ασφάλιση στα χέρια ιδιωτών.
Σήμερα δεν αρκεί η οργή και η αγανάκτηση. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί και σκληρές αναμετρήσεις για να διατηρήσουμε κάτι από αυτά που κερδίσαμε με τους αγώνες μας και τον ιδρώτα μας.
Καλούμεθα σε ΓΕΝΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΑΜΕΣΑ. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσης» κοροϊδία. Καλούμεθα να μπλοκάρουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο προτού τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή. Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Να μην τους λυπηθούμε καθώς με τον νόμο αυτό καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός της κοινωνίας γιατί στρέφεται εναντίον του συνόλου των εργαζομένων και των Συνταξιούχων.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Για εμάς δεν υπάρχει αύριο, γιατί αύριο θα είμαστε τα ισοδύναμα αυτών που ξέρουν να αγωνίζονται όπως άλλωστε το δήλωσε και η Κυβερνητικός Επίτροπος κα. Όλγα Γεροβασίλη.
Συμμετέχουμε όλοι μαζί με τους εργαζομένους
στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ
Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Φεβρουαρίου 2016
Η Διοίκηση

  • Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη της Διακήρυξη της ΓΣΕΕ για την απεργία...

Ήταν άλλη μια όμορφη μάζωξη, από αυτές που ξέρει να κάνει το Σωματείο μας. Ήταν περί[ου 650 άτομα παρόντα… Στη φωτογραφία μας ο πρόεδρος του Σωματείου μας, Θύμιος Ρουσσιάς, κόβει την πίτα. Δίπλα του το Διοικητικό Συμβούλιο η Εξελεγκτική Επιτροπή και το Δ. Σ. του Μουσείου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Βόγκας Παναγιώτης. Μόλις πριν δέκα μέρες ήρθε στην εταιρεία ο κ. Βόγκας, αλλά ο λόγος του ήταν αλός, περιεκτικός και συμπυκνωμένους σε σημείο που άγγιξε όλους τους παρευρισκόμενους.

Και ο πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ, Νίκος Μουλίνος ήταν ένας από εκείνους που απηύθυναν χαιρετισμό από τη βήμα της εκδήλωσης. Ο συν. Μουλίνος έχει πάντα να πει ένα καλό λόγο για το Σωματείο μας, την οργάνωση του και τη γενικότερη μαζική παρουσία μας, είτε δράση αφορά, είτε εκδήλωση.

Το ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ ξαφνικά αυτό το κυριακάτικο μεσημέρι της 24ης Γενάρη ζωντάνεψε από τις φωνές των μελών του Σωματείου μας. Ολόκληρος ο ημιώροφος δόθηκε για τα τραπέζια των καλεσμένων μας. Η διευθέτηση έγινε όμορφα και με τάξη. Όπως άλλωστε κάθε χρόνο…

Ένα πράγμα για το οποίο συχνά οι άνθρωποι που συντόνιζαν την εκδήλωση και προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τους καλεσμένους πριν αρχίσουν οι μικρές τοποθετήσεις τους, ήταν να κάνουν ησυχία. Και πώς να γίνει αυτό; Μόνο ένα «γεια» να πουν μεταξύ τους, ο θόρυβος ήταν μεγάλος…

Προσπαθήσαμε να φωτογραφίσουμε τα μέλη μας από όλες τις δυνατές πλευρές της τεράστιας αίθουσας του ΤΙΤΑΝΙΣΑ. Παντού τα ίδια… Αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλά τα χαμόγελα ήταν η ίδια και η ευγνωμοσύνη μεγάλη απέναντι ν στο Σωματείο που παρά τις δύσκολες συγκυρίες συνεχίζει την παράδοση…

Περάσαμε δυο – τρεις ώρες υπέροχα… Μοναδικά. Είδαμε φίλους και μιλήσαμε μαζί τους, ανταλλάξαμε απόψεις… Χαιρετίσαμε πολύ γνωστό κόσμο. Και μόνο αυτό για την ομορφιά αυτής της συνεύρεσης. Και μόνο γι’ αυτό αξίζει να συνεχιστεί αυτή η παράδοση\. Όπως αξίζουν και πολλά μπράβο στη Διοίκηση που χρόνια τώρα συνεχίζει και υλοποιεί κάθε χρόνο αυτή την τόσο όμορφη εκδήλωση…