Το Σωματείο μας σας εύχεται σε εσας και στις οικογενείες σας Καλή Πρωτοχρονιά.

Το νέο Ετος να είναι γεμάτο Υγεία, Χαρά και Ευτυχία.

Το Σωματείο των Συνταξιούχων ΗΣΑΠ εύχετε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους σας. Χρόνια πολλά!

Αυτό είναι το φετινό ημερολόγιο μας, αφιερωμένο στην παλιά Αθήνα. Για το δείτε πατήστε ΕΔΩ κι ΕΔΩ...

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της νέας εφημερίδας του «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου» που στάλθηκε στο πειστήριο και σε λίγο θα είναι στα χέρια των συναδέλφων…

Ολοκληρώσαμε και το τεύχος 123 του «ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Σιδηρόδρομου» με 16 σελίδες τετράχρωμες και πολύ ενδιαφέρουσα ύλη για τους συναδέλφους. Σε λίγο θα είναι ήδη στα σπίτια των συναδέλφων.

Μέχρι τότε όμως και όσοι βιάζεστε μπορείτε να τη διαβάσετε πρώτοι πατώντας ΕΔΩ. Δοκιμάστε το, παρακαλώ…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας, σας καλεί όλες και όλους στην συγκέντρωση που διοργανώνει η Γ.Σ.Ε.Ε. την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στην Πλατεία Κλαυθμώνος για να φωνάξουμε και να αντισταθούμε στα νέα βάρβαρα μέτρα που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει αύριο για τον Συνταξιούχο αν περάσουν τα νέα μέτρα έχουμε υπογράψει την θανατική καταδίκη μας.

Σήμερα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν αύριο.Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Δεν θα υπάρχει λόγος να κλαίμε αύριο πάνω από τα αποκαΐδια γιατί θα έχουμε όλοι εμείς την ευθύνη που τους αφήσαμε να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντιεργατικά σχέδιά τους. 

Πρέπει όλοι οι Συνταξιούχοι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:00 η ώρα το πρωί να βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αγωνιστούμε για να σταματήσουμε τον κατήφορο που μας οδηγούν τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια. Σύνθημά μας είναι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ.

Προσυγκέντρωση των μελών μας θα γίνει κάτω από την Γενική Διεύθυνση, Αθηνάς 67, 10:45π.μ.

Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

 

Η Διοίκηση

Σε 24ωρη Γενική απεργία για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ απέναντι στο νέο και επαχθέστερο μνημόνιο, όπως τονίζει, αλλά και στο γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που προωθείται σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ. Στην ανακοίνωση-εξαγγελία της απεργίας αναφέρεται "οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής". Στο κάλεσα για συμμετοχή στην απεργία η ΓΣΕΕ βάζει μπροστά τα συνθήματα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απεργία

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 25/11/2015 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εκτιμηθεί η τρέχουσα κατάσταση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας μετά και τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό νέας φοροεπιδρομής και δραματικών περικοπών, τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων.

Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Γενικής απεργίας για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και έπεται συνέχεια άμεσα με δεδομένο το γεγονός ότι επιχειρείται και προωθείται και το γκρέμισμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής.

Η απάντηση είναι μία: Αγώνας μέχρι να καταλάβουν όλοι όσοι υλοποιούν αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές ότι «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!!»

Στις εννιά και μισή το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της 42ης επετείου του Πολυτεχνείου. Οι πόρτες του ιστορικού ιδρύματος του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν κάθε πρωί μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, ανήμερα της επετείου.
Την Τρίτη θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις με τις καθιερωμένες φοιτητικές πορείες στην αμερικανική πρεσβεία. Οι πόρτες του Πολυτεχνείου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα κλείνουν στις 9 το βράδυ για όποιον ενδιαφέρεται να επισκεφθεί το χώρο όπου υπάρχουν εκδηλώσεις και να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο.
Ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, στο μήνυμά του για την επέτειο τονίζει πως "η ερμηνεία των συνθημάτων του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να ειναι επίκαιρη. Ίσες ευκαιρίες για παιδεία εξασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας και ελεύθερη διακίνηση των ιδεών".
Η Πόρτα του Πολυτεχνείου για ακόμη μια χρονιά θα στηθεί δίπλα στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Να τονίσουμε πως θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και δράσεις, ενώ ακόμη θα παρουσιαστούν και ντοκουμέντα για την ιστορική μέρα και θα προβληθεί η ταινία "εδώ Πολυτεχνείο".

  • Πηγή: http://www.newsit.gr