Το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων που βρίσκεται μέσα στο Σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

α) Έκθεση ιστορικών φωτογραφιών αφιερωμένη στους εργαζόμενους και την Επισκευαστική Βάση, το Εργοστάσιο των ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ. Στο Εργοστάσιο στο οποίο επισκεύαζαν και συντηρούσαν το τροχαίο υλικό: Ξύλινα και Μεταλλικά Βαγόνια, Τραμ Παραλίας, Τραμ Περάματος και Πράσινα Λεωφορεία, αλλά και κατασκεύαζαν από το 1822 Ξύλινα Βαγόνια.

β) Ξεναγήσεις σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου: Υπόγειο, Ισόγειο, Ημιώροφο, 1ο και 2ο όροφο. γ) Επισκέψεις και ξεναγήσεις στα δύο ξύλινα βαγόνια που κατασκευάστηκαν το 1920 από τους τεχνίτες του Εργοστασίου των ΣΑΠ και επισκευάστηκαν το 1977 από τους τεχνίτες των ΗΣΑΠ.

Τα Ξύλινα Βαγόνια την Κυριακή 21 Μαΐου από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα, θα βρίσκονται στην 3η Τροχιά του Σταθμού Πειραιά για να μπορέσει το επιβατικό κοινό και κύρια τα παιδιά να δούνε από κοντά τα ιστορικά αυτά βαγόνια. Πειραιάς 15 Μαΐου 2017

Με εντολή Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Μανώλης Φωτόπουλος