ΔΡΑΣΗ

Νέο Συλλαλητήριο το απόγευμα στο Σύνταγμα

Εκτύπωση
PDF

Σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Πέμπτης (18:30), καλεί η ΓΣΕΕ κλιμακώνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση.

Το νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την ώρα που θα κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τα νέα μέτρα.

Στην Ομόνοια στις 19:00 καλεί το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση. »

Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές».

Και συναυλία!

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:

Κίτρινα ποδήλατα Γεράσιμος Ανδρεάτος Βασίλης Λέκκας Μάνια Παπαδημητρίου Ζωή Παπαδοπούλου Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα

Όχι άλλα μέτρα! - Όχι άλλες περικοπές συντάξεων!

Εκτύπωση
PDF

Κι εμείς στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Μαϊου

Εκτύπωση
PDF

Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ επικυρώθηκε η συμφωνία της Συνομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της επιτίθεται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και επισημαίνει σχετικά με τη νέα συμφωνία ότι εμπεριέχει την πρωτοτυπία ότι ενώ ουσιαστικά πρόκειται για το 4ο Μνημόνιο τα νέα μέτρα δεν θα ακολουθούνται από νέα χρηματοδότηση. «Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις.

Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011. Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα». Η ΓΣΕΕ "ξεκαθαρίζει" ότι θα σταθεί απέναντι στην Κυβέρνηση και σημειώνει ότι στο πλευρό των Ελληνικών Συνδικάτων είναι και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα.

Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ παρουσιάζει τη συνολική δράση της τα τελευταία χρόνια και τονίζει ότι έχει τη δύναμη το συνδικαλιστικό κίνημα να ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές.

Θα είμαστε κι εμείς εκεί... Καμιά απουσία δεν συγχωρείται

Εκτύπωση
PDF

Αυτό το Ασφαλιστικό δεν πρέπει να περάσει...

Εκτύπωση
PDF

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ καλεί τα μέλη που ζουν στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρών στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το καταστροφικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο μόνος δρόμος είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στις 3 μ.μ.